Een levenstestament houdt je bedrijf gezond

Het is voor iedereen goed om na te denken over het maken van een levenstestament, maar voor ondernemers in het bijzonder. Zo is er in veel bedrijven niets geregeld over wie het roer overneemt als de ondernemer-eigenaar wegvalt, met alle gevolgen van dien.
 

Levenstestament ondernemer

levenstestament-ondernemerIn een levenstestament kan een ondernemer een persoon aanwijzen die tijdens een periode van ziekte of afwezigheid de belangrijke beslissingen neemt, zodat het bedrijf verder kan. Ook kan een ondernemer in dit testament beschrijven wat de ideeën zijn voor de toekomst en kunnen er toezichthouders worden benoemd die controleren of het bedrijf wordt voorgezet op de manier die de ondernemer voor ogen heeft.

Continuïteit onderneming

Om de continuïteit van de onderneming te waarborgen kan een ondernemer ook allerlei persoonlijke zaken regelen in dit type testament. Bijvoorbeeld wie de privérekeningen beheert en de betalingen doet, of wie de beslissingen over eventuele medische behandelingen neemt. In het levenstestament van een ondernemer zie je dan ook vaak dat er twee vertrouwenspersonen worden benoemd: één die de onderneming tijdelijk overneemt en een ander die de persoonlijke zaken behartigt.
 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een levenstestament voor u als ondernemer?

Rispens Notarissen staat ondernemers terzijde bij het maken van een levenstestament. Wij adviseren u graag op zakelijk en privégebied en denken met u mee over de continuïteit van uw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden voor u als ondernemer en zorg dat uw bedrijf gezond blijft.