Over ons

Over ons – team Van Dijk Notariaat

Meer weten over ons? Jouw notaris in Gorredijk: Van Dijk Notariaat! Wij staan altijd voor je klaar met informatie en advies op belangrijke momenten in jouw leven. Met ons team ondersteunen wij je bij het maken van keuzes en het juridisch juist vastleggen van je zaken. Of je nu particulier, ondernemer, organisatie of bestuurder bent, je gaat altijd voor 100% rechtszekerheid en het beste advies.
 

Cor van Dijk - notaris

 CorEven voorstellen: mijn naam is Cor van Dijk, geboren in Heerenveen. Sinds 1995 werk ik onafgebroken in het notariaat. Eerst als notarieel medewerker in Sneek en Almere en later als kandidaat-notaris in Sneek, Heerenveen, Joure en Meppel. Een volgende stap naar notaris lag voor de hand.

Wat mij in Gorredijk aanspreekt is de gemoedelijke sfeer, de kwaliteit van de medewerkers en de omvang van het kantoor. Ik heb wel op grotere kantoren gewerkt, maar dan ben je al snel specialist. Ik voel mij meer een generalist en daarom past het kantoor in Gorredijk goed. Hier komen mensen uit een grote regio met tal van vragen, zowel particulier als zakelijk.

Sinds 1 september 2020 werk ik in Gorredijk. Ik spreek Nederlands en Fries en dat is wel zo prettig als je in Gorredijk werkt. In mijn vrije tijd ben ik met veel passie en beleving voetbaltrainer. Passie en beleving is er ook voor notariszaken. Als u daarvoor open staat, deel ik mijn enthousiasme graag met u, want het is een boeiend vak!

 

 

Onze medewerkers

Het team van Van Dijk Notariaat bestaat momenteel uit 9 medewerkers: een notaris, een kandidaat-notaris, een notarieel jurist, drie notarisklerken, een notarieel medewerkster, een notarieel secretaresse en een boekhoudster/administrateur. Zonder uitzondering hebben ze bijna allemaal veel ervaring in het notariaat.

Onze kandidaat-notaris is Peter Nijenhuis. Voor veel mensen een bekend en vertrouwd gezicht in het Friese notariaat, maar ook daarbuiten. Hij begon zijn carrière op een notariskantoor in Zeeland, werkte lange tijd in Joure en nu al een aantal jaren in Gorredijk. Als Cor van Dijk afwezig is, heeft Peter Nijenhuis waarneming en passeert hij de akten. Peter heeft kennis van alle notariële deelgebieden en een opleiding tot agrarisch specialist afgerond.

Egbert Dijkstra heeft ook notarieel recht gestudeerd. Hij werkt het langst in Gorredijk. Hij trad in 2006 in dienst bij Robin Rispens. Egbert houdt zich met name bezig met onroerend goed, maar behandelt ook verdelingen en administratie- en beheerdossiers. 

Sinds oktober 2023 werkt Bente Mulder bij ons op kantoor. Daarvoor werkte zij op een notariskantoor in Heerenveen. Bente houdt zich momenteel vooral bezig met het familierecht en erfrecht, zoals testamenten, samenlevingscontracten, huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden en verklaring van erfrecht, maar heeft ook ervaring met onroerend goed en ondernemingsrecht.

Rika Kuiphof-Smees is in 1977 begonnen in het notariaat en heeft ervaring opgedaan in Leeuwarden, Berlikum en Franeker. Rika behandelt, net als Egbert, onroerend goed dossier: overdrachten en hypotheken. 

Froukje Vuist-Hoekstra en Geja van der Schaaf-Posthumus zullen meestal de eersten zijn die u ziet als u bij ons binnenstapt. Froukje en Geja doen de receptie, de ontvangst van cliënten en doen van alles en nog wat. Zij ondersteunen de andere teamleden met administratieve werkzaamheden en zorgen voor een juiste verwerking van uw akten en dossiers. Froukje werkte eerder op notariskantoren in Joure en Jorwert, maakte tussendoor een uitstapje, maar werkt al weer een aantal jaren graag in het notariaat. In april 2024 is het team uitgebreid. Geja van der Schaaf-Posthumus heeft uitgebreide ervaring opgedaan in andere sectoren als administratief medewerker, telefoniste en receptioniste. Werken in het notariaat is voor Geja nieuw, maar dat zorgt met al die aanwezige ervaring juist voor een frisse blik.

Roelie ten Cate was jarenlang werkzaam bij de Bank Bercoop, later Friesland Bank en nog later Rabobank. Ze maakte de overstap naar het notariaat, waar het gevoel voor bankzaken en administratie haar goed van pas komt. Roelie houdt zich namelijk bezig met verklaringen van erfrecht en erfenissen. Roelie aan het woord: "Mijn naam is Roelie ten Cate en ben sinds april 2022 werkzaam bij Van Dijk Notariaat. Vanaf 2007 ben ik werkzaam in het notariaat op personen- en familierecht. Daarvoor heb ik gewerkt bij de kleinste zelfstandige bank van Nederland.
"Hikke en tein yn Nijhoarne" [geboren en getogen in Nieuwehorne] en kom heerlijk op de fiets naar kantoor. Ik ben sportief, vind het leuk om te winkelen (met mijn dochters), houd van gezellige uitjes en om op reis te gaan. Thuis ben ik ook graag bij onze paarden en in de tuin met mooi weer."

Jannie Dijkstra is onze boekhoudster/administrateur. Voor de boekhouding van notarissen gelden speciale regels. Notarissen moeten bijvoorbeeld een bijzondere rekening voor derdengelden aanhouden en ieder kwartaal moet er verslag worden gedaan. Jannie zorgt er onder meer voor dat alles goed wordt geadministreerd.

Het is een voordeel dat de personeelsleden uit de regio komen en daardoor bekend zijn met de regionale normen en waarden en vooral ook de taal. Bij ons kunt u zowel Nederlands als Fries spreken.

Laagdrempeligheid is bij ons geen marketingtool of reclamekreet, maar zit er bij ons van nature in. We zijn nuchter, persoonlijk betrokken, cliëntgericht en maken dikwijls een bezoek bij cliënten aan huis. Wij merken dat wij ons daarin vaak onderscheiden.

Ons advies en uw akte is altijd gebaseerd op de laatste wetswijzigingen en recente ontwikkelingen. Wij zorgen voor goed leesbare adviezen en heldere akten, gebaseerd op uw persoonlijke situatie, waarin je belangen zorgvuldig en efficiënt worden behandeld. Bij Van Dijk Notariaat krijg je daarnaast altijd inzicht in de werkzaamheden die wij voor u verrichten.

Notariskantoor Gorredijk en omgeving

Onder leiding van notaris Cor van Dijk is ons kantoor sinds april 2022 actief in Gorredijk, maar de historie gaat veel verder terug. Cor van Dijk heeft het kantoor overgenomen van Robin Rispens die ongeveer 17 jaar notaris was. Zijn voorganger was Henk Vellinga, die op zijn beurt het kantoor overnam van notaris Brands. Stuk voor stuk nog steeds bekende namen in Gorredijk en wijde omgeving.

Van Dijk Notariaat houdt kantoor in Gorredijk (De Gordyk in het Fries). Gorredijk ligt in de gemeente Opsterland. De gemeente telt ongeveer 30.000 inwoners, verdeeld over 16 dorpen. Van die dorpen heeft Gorredijk de meeste inwoners en de meeste winkels. De dichtstbijzijnde grotere plaatsen zijn Heerenveen en Drachten. Gorredijk ligt dichtbij de A7. Daardoor is ons kantoor goed bereikbaar. Bovendien kunt u bij ons gratis en voor de deur parkeren.